torsdag 17 maj 2012

Hela familjens Panda


Hos Polisen gäller följande: 

De som är hundförare inom polisen har ansvar för en hund dygnet runt. De vårdar och tränar sina hundar under arbetstid, men också på fritiden. Hundarna bor tillsammans med en hundförare och hennes eller hans familj. Hundförarna måste vara fysiskt vältränade så att de orkar följa med hundarna när de arbetar.
                                                                                                               Källa: polisen


För en väldans massa år sedan (långt innan mamman kom in i bilden) fick fotograf-pappan en Panda från sitt jobb. 
Meningen var nog att denna lilla varelse skulle följa med pappan ut på jobb och hjälpa honom i svåra situationer som skulle kunna uppstå. 
Men det har liksom aldrig legat för pappsen, och han säger att han skulle känna sig fånig med Pandan....(han kör mun-prutten istället)
Övrig familj tror (om man återgår till polisens kriterier för hundförare) att det föll på det där med att föraren ska vara fysiskt vältränad...

För den skull är Pandan inte alls bortglömd i någon gömma med konstiga prylar och sladdar.. nej, snarare tvärtom. Han är som en av oss och har blivit ett riktigt litet familjedjur.

Och han är med nästan överallt: 

På Södersjukhusets BB avdelning och välkomnar lille Einar

I Sängen, bland pigga barn och JÄTTE trötta småbarnsföräldrar
I tv-soffan under bästa sändningstid

Och när det vankas go-fika.(det är inte mamman som äter mest choklad om nu någon trodde det)

.... för att summera det hela, så är vi varken hundmänniskor eller några kasper fantaster i den här familjen. Men vi har helt klart massor med kärlek att dela med oss av. Och så börjar det bli skit trist att gå hemma och vara sjuk...man gör inget vettigt.

Ta hand om er! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar