onsdag 14 december 2011

Elva nätter före jul

 
Lucia! 
Dagen började på bästa sätt med luciamorgon på tv med tända ljus, te och lussebullar. Mysigt värre, men man har ju inte väntat ett helt år för ingenting. 
Lite såpor på tv på det och man får en rätt så lugn dag från soffans synvinkel. Som det ska vara på lucia. 
Eller som i vårt fall...när man väntar på något gott...! 

Elsas klass hade lucia i skolan och vi var självklart där med kamera, lillebror och allt. 
Först bjöds vi på en liten fin teaterföreställning och tomtar som " nallat" på skäggdynamit och fått långa skägg. Elsa var söt i det lite förstora skägget som mamman och lillebror sprungit centrum runt för att finna förra veckan. 
Men det är ju luciadagen och höjdpunkten var ju ändå det efterlängtade luciatåget som klassen så fint övat in. (fröken har jobbat riktigt hårt) Elsa var klassens lucia och VI är liksom efter denna fina kväll stoltast i världen.
Många föräldrar i den lilla trånga klassrummet drog efter andan lite när klass 1-2 b kom med levande ljus... men det var otroligt fint och så där stämningsfullt som bara ett luciatåg kan var. 

Med handen på hjärtat så kan jag meddela att både pappan och mamman längtar tillbaka till tiden då man fick lussa runt i olika tåg och sjunga till man inte hade någon  röst kvar. 

Einar och luciagrejen förstår sig inte riktigt på varandra än, men vi tror att det kommer bara det får mogna på rätt sätt och med MYCKET övertygelse. Men vi kämpar på och lyssnar på luciasånger på Spotify...
Men i dag var hans största behållning att de hade penslar i skolan, han satt helt stilla i en kvart och bara plockade med penslarna. Bra att veta att tomten kommer att komma med så mycket onödigt - att vi inte vara skrev upp BEGAGNADE PENSLAR på önskelistan. Jaja, bra att veta i alla fall...och väldigt fint!♥   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar