tisdag 27 mars 2012

Elsa, så himla bra!



Doppingen
Vad: Titta under vattnet 3 gånger. Dyka under en rockring eller liknande 3 gånger. Hoppa ifrån bassängkant eller brygga 3 gånger.
Varför: Eleven skall lära sig balans i vattnet och känna sig orädd under vattnet. Doppingen är det första  vattenvanemärket
Hur: Eleven får ha flythjälpmedel men helst vara utan för att bli vattenvan. En hjälp kan vara att ha  leksaker på botten eller SLS simskolespegel för att titta i. Provet ska utföras på grunt vatten




 Silvergrodan
Kunskapsmål för skolans år 1Vad: Hoppa ifrån bassängkant eller brygga 3 gånger.Hopp från brygga eller bassängkant på grunt vatten.
Doppa hela huvudet under vattnet och plocka upp ett föremål från botten.
Simma 10 meter bröstsim eller annat simsätt på grunt vatten.
Varför: Detta är det första märket för simning.
Hur: Provet skall simmas som bröstsim eller crawl.



Dessa två märken tog Elsa i dag när hon var med fritids i simhallen, Wow, vilken tjej! Tilläggas bör att hon i söndags tog Baddaren och så sent som för några veckor var hon fortfarande rädd för vatten och grinade om hon fick vatten i ögonen när hon duschad.  
Vi är så otroligt stolta över henne. 

Elsa sa förra veckan att hon var den enda i klassen som inte kunde simma utan simring, och i helgen var vi både på  Forsgrénskabadet vid medborgarplatsen och på Eriksdalsbadet och bara övade och övade, vi gjorde till och med bentag hemma på golvet.
Men på söndag eftermiddag  så var det en otroligt stolt tjej som fick sitt första märke och kunde simma om än några få tag åt gången. 

Och nu simmar hon TIO meter!!

Inte för att vi gillar att man svär men vi är så jävla stolta över Elsa. Tjoho nu blir det badhuset i Leksand och massa härligt bad i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar